Autókölcsönzés előtt...

Az autókölcsönzés komoly lépés egy cég életében, hiszen hosszú távra elkötelezzük magunkat egy márka, egy típus és egy cég irányába. A rosszul megválasztott partner, egy átgondolatlanul aláírt szerződés számos problémát és jelentős költségeket okozhat a jövőben. Az interneten böngészve rengeteg csábító ajánlat közül válogathatunk, ám nem árt óvatosnak lenni! A szép szavak és ügyesen photoshoppolt képek vonzóak lehetnek, a fekete leves aztán csak később jön.

A biztonságos autóbérlés

Bizonyára Ön is találkozott már olyan esettel, hogy a hirdetésben szereplő fotók köszönőviszonyban sem voltak a valósággal. Az igényesnek, jól felszereltnek hirdetett autók romhalmaznak bizonyultak. Az ilyen és hasonló helyzetek elkerülése érdekében már bérlés előtt célszerű figyelembe venni néhány alapvető szempontot.

  • Már az első hívásnál kérdezzünk rá a számunkra legfontosabb kritériumokra! Ne fecséreljünk időt és energiát olyan ajánlatokra, melyek túl sok kompromisszummal járnának.
  • A bérbeadó cégtől mindig írásban kérjünk ajánlatot! Ez tényszerűen alátámaszthatja igazunkat, ha később esetleg vitás ügy válna a bérlésből.
  • Kérdezzünk rá mindenre bátran! Tisztázzuk a jármű fogyasztását, felszereltségét, életkorát, sőt, a gumik állapotát is. Csak akkor bólintsunk rá az ajánlatra, ha a gépjármű minden igényünknek megfelel.
  • A szerződést csak lassan, szépen! Komoly költségektől és nem kevés idegeskedéstől kíméljük meg magunkat, ha gondosan átrágjuk magunkat a szerződés minden pontján (az apró betűs részeken is!). Szánjuk rá az időt, különösen, ha tartós autós bérletről van szó, és kérdezzünk rá minden gyanús, vagy nehezen érthető részre!
  • Ha kinéztünk egy konkrét típust, érdemes időben lecsapni rá! Ha igazán megtetszik egy bérautó, foglaljuk le az általunk kiválasztott időpontra akár már hetekkel, hónapokkal korábban. Így biztosan azt a kocsit kapjuk, amit szeretnénk, és nem kell a „maradékból” válogatni.

Az olcsó hús esete

Mint az élet minden területén, az autóbérlésre is igaz a mondás: ami túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, az valószínűleg nem az. A gyanúsan olcsó árak akár elégtelen szolgáltatást is takarhatnak. Ez állhat elhanyagolt, balesetveszélyes autóparkból, modortalan ügyfélszolgálatból, ahol semmit nem tudunk elintézni, vagy éppen rejtett költségekből, amik végül megdobják a számlát.

Könnyen lehet, hogy az extra szolgáltatásokról is le kell mondanunk egy-egy ilyen szolgáltatónál. Ilyen lehet a CASCO megléte, az önrész nélküli bérlési lehetőség, vagy éppen a teljes körű szervizköltség. Hogy a flottakezeléssel járó teljes ügyintézést már ne is említsük.

Kié a kocsi?

Bizony, erre is oda kell figyelni! Egy bérelt autó is lehet lopott, állhat körözés alatt, vagy lehet rajta másik kocsi rendszáma. Egy megbízhatóan működő cégnek nem fog gondot okozni az autó jogi hátterének tisztázása, ha megkérjük őket - és ez még mindig kevésbé kellemetlen és kínos, mint az út szélén a rendőrségnek magyarázkodni.

Ki állja a cechet?

Az autókölcsönzés Budapesten – ismerve a forgalmi viszonyokat - egyben felelősség is. Legyünk akármilyen jó és tapasztalt sofőrök, balesetek sajnos bárkivel történhetnek. Akár a saját hibánkból, akár a másik autóséból. Kölcsönzés előtt mindenképp tisztázzuk, mi a teendő meghibásodás vagy baleset esetén. Ki állja a költségeket? Hogyan és milyen feltételekkel juthatunk csereautóhoz? Vállalják-e a szervizelést és mennyi a várakozási idő? Alapvető kérdések ezek, és – ahogy már korábban is említettük – mindenképpen a szerződés aláírása előtt, írásban érdemes tisztázni őket.

Állapotfelmérés

Mielőtt kigurulnánk a bérelt autóval a cég telephelyéről, vizsgáljuk át alaposan a gépkocsit. Ha horpadások, karcolások találhatók rajta, azokat fényképezzük le nyugodtan. A kisebb-nagyobb meghibásodásokról (pislákoló lámpa, laza lökhárító, szakadt üléshuzat, stb.) készítsünk listát, melyet a bérbeadó is jóváhagy. Így elkerülhető, hogy olyan károkat varrjanak a nyakunkba, melyeket nem mi okoztunk. Ha nem tudjuk bizonyítani, hogy a sérülések korábban keletkeztek, könnyen búcsút inthetünk a kauciónak!

Ne kockáztasson! Mi kiszámítható költségekkel, gondosan szervizelt autókkal és ügyfélbarát hozzáállással várjuk. Keressen minket elérhetőségeinken!

Kérje ajánlatunkat autóbérlésre most!

Online ajánlatkérés gyorsan, egyszerűen.

AJÁNLATOT KÉREK

Ford Focus bérautó

ford focus kombi16tdci autóbérlés

Ford Mondeo bérautó

ford mondeo kombi autóbérlés

Opel Astra bérautó

opel astra j kombi tartós bérlet

Címünk:
2600 Vác, Zab utca 11.

Telefonos elérhetőségünk:
+36 30 663 2625

Céges autóbérlés
Auto Good Kft.